18.2.19

Cat mask








Άνοιξε το Τριώδιο. Απόκριες, σερπαντίνες, μάσκες, χαρτοπόλεμο, μεταμφίεση είναι λέξεις που παραπέμπουν σε χαρούμενη και γιορτινή διάθεση. Και φυσικά δημιουργική! Μια και ο μικρός έφτιαξε τη δική του ρομποτική μάσκα, έφτιαξα κι εγώ μια γατίσια, πιο κοριτσίστικη, όπως είπε, και έτσι δεν έγινε το "μοντέλο" μου... αφήνοντας τον ρόλο αυτό σε μένα... τελικά!

— Υ Λ Ι Κ Α —
(θα τα βρείτε στα Max Stores)

μάσκα γάτα
χαρτοπετσέτα
αφρώδη φύλλα χειροτεχνίας
πομ πομ

φτερά
πέρλες αυτοκόλλητες
κόλλα πολλαπλών χρήσεων
ατλακόλ


Ξεκινάτε κόβοντας μοτίβα από τη χαρτοπετσέτα, αφαιρώντας τα δύο παραπανίσια λευκά φύλλα πίσω από το σχέδιο. Πριν τα κολλήσετε επάνω στη χάρτινη μάσκα, τοποθετήστέ τα πρώτα επάνω σε αυτή, για να βεβαιωθείτε περίπου για το τελικό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, με ένα πινελάκι, βάλτε ατλακόλ ή και κόλλα πολλαπλών χρήσεων επάνω στη μάσκα και κολλήστε τη χαρτοπετσέτα, ιδιαίτερα προσεκτικά για να μη σχιστεί. Εάν συμβεί όμως, μην ανησυχείτε! Κόψτε μικρά κομματάκια από τη χαρτοπετσέτα και καλύψτε το "ατύχημα", σαν μπαλοματάκι. Αφού έχετε κολλήσει όλα τα κομμάτια χαρτοπετσέτας, περνάτε με ατλακόλ όλη τη μάσκα και την αφήνετε να στεγνώσει. 

Το καπελάκι της γατούλας γίνεται πολύ εύκολα, κόβοντας μια λωρίδα περίπου 10x18 εκατοστά από το αφρώδες φύλλο, το τυλίγεται σαν να έχετε ένα ρολό από χαρτί υγείας και το κολλάτε στην άκρη του. Κάντε δύο μικρές χαρακιές με το ψαλίδι στο κάτω μέρος του κυλίνδρου, ώστε να κολλήσει καλύτερα επάνω στη μάσκα. Στη συνέχεια στολίστε το καπελάκι με τα φτερά, πομ πομ και τις αυτοκόλλητες πέρλες.

Η γατούλα σας είναι έτοιμη.
Όμορφη και για τη διακόσμηση του σπιτιού.


Καλή επιτυχία!
Καλές απόκριες!!!

4.2.19

Da Vinci - 500 Years of Genius

Ο Leonardo Da Vinci είναι γνωστός, στους περισσότερους, για τα διάσημα ζωγραφικά του έργα, αυτών της «Μόνα Λίζα» και του «Μυστικός Δείπνος». Όμως εδώ δεν πρόκειται για μία προσωπικότητα ενός ζωγράφου και μόνο —όπως ο Van Gogh (δείτε την επίσκεψή μας πέρυσι στην αντίστοιχη έκθεσή του), αλλά για μια ιδιοφυΐα, την οποία ανακαλύπτεις μέσα από τις σημειώσεις του, με σχέδια και κωδικούς για τις εφευρέσεις του... 

... για μελέτη και πειράματα μηχανικών πτήσεων, όπως ελικόπτερο, αλεξίπτωτο κι όργανα πτήσης, παρατηρώντας πάντα τη φύση, τα πουλιά... 

Μελέτες ακόμα και για πολεμικές κατασκευές και συσκευές, όπως τάνκ, κανόνια...

Μεγάλο ενδιαφέρον, ειδικά και για τις μικρότερες ηλικίες, η αίθουσα με πιστές αναπαραστάσεις από μηχανικές κατασκευές, τις οποίες μπορούσες να αγγίξεις, να επεξεργαστείς, να ανακαλύψεις...

Ενδιαφέρον επίσης και το δωμάτιο με τους οκτώ καθρέπτες, στο οποίο έβλεπες το σώμα σου από όλες τις οπτικές γωνίες ταυτόχρονα (σε αυτό πέρασε ο Στέφανος τον περισσότερο χρόνο του στην έκθεση...).

Ο Da Vinci εκτός από ζωγράφος, εφευρέτης, επιστήμονας, σχεδίασε μουσικά και οπτικά όργανα.  


Υπήρξε μελετητής του ανθρώπινου σώματος και της ανατομίας του...


Ο όρος ιδιοφυΐα που του έχει αποδοθεί εμπεριέχει ακόμα την ενασχόλησή του με την αρχιτεκτονική, τα μαθηματικά, τη γεωλογία, τη βοτανική, την αστρολογία, την ιστορία, τη χαρτογραφία... μακρύς ο κατάλογος —όλα «προχωρημένα» από τα τότε δεδομένα της εποχής του— κι έτσι είναι εύλογο το παρακάτω...

...μπαίνοντας έτσι στην οπτικοακουστική αίθουσα με την προβολή σημαντικών σταθμών της ζωής του καλλιτέχνη. Όπως είχα επισημάνει κι πέρυσι —στην αντίστοιχη έκθεση του Van Gogh— ένα από τα καλύτερα σημεία της έκθεσης, που δεν περιγράφεται εάν δεν το ζήσεις ο ίδιος! 

Βγαίνοντας από την έκθεση μπορείς να ποζάρεις ως «Μόνα Λίζα»...

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός της διοργανώτριας εταιρείας, αναζητώντας το πιο αινιγματικό χαμόγελο με τα περισσότερα likes στο instagram. 

H παρακάτω φωτογραφία είναι η δικιά μας συμμετοχή στον διαγωνισμό. Πατήστε εδώ, εάν θέλετε να μας χαρίσετε μια καρδούλα. Θα χαρούμε πολύ για τη συμμετοχή και βοήθειά σας!