Christmas tree advent calendar










Φέτος καλούμε να φτιάξω δύο ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης ως τα Χριστούγεννα. Ενώ η Ελπίδα, η γνωστή Πελαζί, παρέλαβε το δικό της Vintage sewing advent calendar, αντίστοιχα και ο μικρός περιμένει το δικό του, όπως κάθε χρόνο, με αγωνία! Ο χρόνος ελάχιστος που έμεινε ως την πρωτομηνιά και έτσι σκέφτηκα ένα δεντράκι κατασκευασμένο απλά, για να κρεμαστούν τα δώρα σ΄αυτό.

Θα χρειαστείτε:
• 1 τετράγωνη ράβδο balsa πάχους 10χ10 mm
• 5 ξύλινες κόκκινες χάνδρες
• σχοινί
• μεγάλα στρογγυλά αυτοκόλλητα
• χαρτί περιτυλίγματος (πράσινο, κόκκινο, γαλάζιο) και φυσικά
• 24 δωράκια!


Ξεκινάτε κόβοντας τη ράβδο με το κοπίδι στις διαστάσεις 35, 25, 20, 12, και 8 cm. Με ένα ξυλάκι για σουβλάκι τρυπάτε τη ράβδο στη μέση (με ένα χάρακα μετράτε το μέσο). Παίρνετε στο σχοινί κάνοντας ένα κόμπο και περνάτε μία κόκκινη χάνδρα και τη μεγαλύτερη ράβδο. Αφήνετε περίπου 10 cm κάνοντας άλλο ένα κόμπο και εν συνεχεία περνάτε τη χάνδρα και την επόμενη ράβδο. Η διαδικασία επαναλαμβάνετε μέχρι να έχει περαστεί και η τελευταία ράβδος. Τέλος, τυλίγετε όλα τα δωράκια με τα χαρτιά περιτυλίγματος και τα κρεμάτε στο δεντράκι, κολλώντας τα αυτοκόλλητα με τους αριθμούς.

Ελπίζω να χαρεί ο μικρός (αν και το περιεχόμενο των δώρων θα είναι η έκπληξη γι΄αυτόν...)! Εγώ σίγουρα χάρηκα και με τα δύο ημερολόγια!!! Καλή επιτυχία, καλές γιορτές!

9 σχόλια

  1. Κάθε φορά που ερχομαι από δω γεμίζω χρώμα κι ομορφιές!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άννα μου φοβερό!!! Μπράβο ρε κοριτσι μου!!! Εισαι γεμάτη ενέργεια διάθεση και υλοποίηση!!! Καταπληκτικό!!!!'👏👏👏👏

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν σου πω ότι ζήλεψα τα δωράκια θα με κοροϊδεύεις! Και του χρόνου να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή