Vintage sewing advent calendar














Φέτος είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω στο "Secret Santa", μυστική ανταλλαγή δώρων μεταξύ bloggers, που διοργανώνει η Ζήνα από το efzincreations. Στην αρχή ήμουν λίγο διστακτική, μιας και γίνεσαι το μυστικό αγιοβασιλάκι για μια άλλη κοπέλα, την οποία δε γνωρίζεις, φτιάχνοντας ένα χειροποίητο δώρο... Στη συνέχεια όμως αποδείχθηκε μια όμορφη εμπειρία. Μέσα από κλήρωση, που έχει αναλάβει η αρχηγός-ξωτικό Ζήνα, στέλνει γραμματάκι με τα στοιχεία του αποδέκτη και κάποιες πληροφορίες, από τις οποίες αντλείς στοιχεία για το δώρο. Στο δικό μου γραμματάκι έγραφε... δε θα σας πω όνομα, ότι έχει ως κύρια ασχολία το ράψιμο! Οπότε ξεκίνησα την έρευνα σχετικά με το θέμα «Ραπτική» και προέκυψε αυτό το χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο!

Θα χρειαστείτε:
• 24 σπιρτόκουτα (κρατήστε τα σπίρτα, για μια προτότυπη ιδέα σε επόμενη ανάρτηση)
• εικόνες σχετικές με τη ραπτική
• χαρτόνι με σχέδιο

• κορδέλα
• κόλλα stick UHU

Ξεκινάτε ψάχνοντας στο google για εικόνες σχετικές με το θέμα. Στη συνέχεια μετράτε τις διαστάσεις από το σπιρτόκουτο και στον υπολογιστή φτιάχνετε μια σελίδα Α4 με 24 πλαίσια, ώστε να ενθέσετε τις εικόνες στο σωστό μέγεθος και να τις τυπώσετε. Ξέρω ότι δεν είναι απλό για όλους, οπότε μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ. Στη συνέχεια κόβετε με ψαλίδι ή κοπίδι τις εικόνες και με κόλλα στικ τις κολλάτε στο κάθε σπιρτόκουτο. Για τη βάση του κάδρου, κόβετε το χαρτόνι σε διάσταση 30χ40 cm κάνοντας 2 τρύπες, με διακορευτή, στην επάνω πλευρά, ώστε να περάσετε την κορδέλα, από το οποίο θα κρεμιέται το ημερολόγιο σας. Πριν κολλήστε τα σπιρτόκουτα στο κάδρο σας, γεμίζετε κάθε κουτάκι με κουμπιά, καρφίτσες, χάνδρες κτλ. Έτοιμο για την αντίστροφη μέτρηση μέχρι τα Χριστούγεννα!

Ευχαριστώ τη Ζήνα που με παρότρυνε να συμμετάσχω, ευχαριστώ το μυστικό μου αποδέκτη γι' αυτό που είναι δίνοντας μου την έμπνευση και είμαι σε αναμονή για το δικό μου δωράκι! Γιατί ξέχασα να σας πω πως θα λάβω και εγώ δωράκι από το δικό μου μυστικό αγιοβασιλάκι, αλλά αυτό σε επόμενη ανάρτηση!

15 σχόλια

  1. Είναι φανταστικό Άννα μπράβο σου! Θα το λατρέψει η παραλήπτρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπεροχη ιδέα, πραγματικά! Και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχο! Πραγματικσ θα το λατρέψει η παραληπτρια. Κ του χρόνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πανέμορφο είμαι σίγουρη ότι όποια το λάβει θα το ευχαριστηθεί πολύ. Ήμουν μια χρονιά τυχερή και σε άλλη ανταλλαγή είχα ένα παρόμοιο δώρο και λάτρευα κάθε ημέρα που το άνοιγα. AriadnefromGreece!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απίστευτη!!!!! Είναι εξαιρετικό!!!! Πόσο τυχερή η μυστική σου Αγιοβασιλιτσα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξαιρετικό !!! Θα το λατρέψει η παραλήπτρια σίγουρα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντα έχω σαν απορία πως μπορώ να αλλάξω το μέγεθος μιας φωτογραφίας που βρίσκω στο ιντερνετ ώστε να την εκτυπώσω στη διάσταση που θέλω. Πανέμορφο το δωράκι! Είμαι σίγουρη ότι θα το εκτιμήσει όποια το λάβει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το λατρεψα!!!!!! Ειναι καταπληκτικο! και οι φωτο που βρηκες, ειναι απιστευτες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι φαναστικό!!!! Μπράβου σου και για τηνυοπμονή και την ιδέα! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έλα, παιδιά, αναμονή τέλος! Το πήρα, το πήρα, το πήρα! Και είναι τέλειο (το κρέμασα κιόλας, σε ένα καρφί στον τοίχο που ήταν μόνο του, και λες και περίμενε το ημερολόγιό σου, ταμάμ ήρθε)!
    Άννα μου, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ, τί να πω, πραγματικά μου ήρθε να βάλω τα κλάματα από τη συγκίνηση, που ένας άνθρωπος που δε με ξέρει κάθησε και σκέφτηκε και έκανε τόσο κόπο να φτιάξει κάτι για μένα. Είναι από τα ωραιότερα δώρα που έχω λάβει ποτέ(ς)!Η Δευτέρα μου ξεκίνησε πολύ ωραία, πρωί πρωί, με το χτύπημα του κούριερ στην πόρτα μου!
    Και πάλι ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ, και του χρόνου να είμαστε γερές και να δημιουργούμε!
    Φιλιά πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίδα με συγκίνησες και μένα με τα τόσο καλά σου λόγια!!! Η αρχή μιας νέας γνωριμίας και γιατί όχι και μιας νέας φιλίας... :)

      Διαγραφή
  11. Υπέροχη ιδέα και την εκτέλεσες με φαντασία στην κάθε λεπτομέρεια! Και του χρόνου να είμαστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή