The mermaid


                        «Μα κάτ’ από τη μέση της γεμάτη ήταν λέπια
                        κι αντί για πόδια είχε ουρά, μεγάλη και ψαρίσια.
                        Μισή ήτανε άνθρωπος, μισή ήτανε ψάρι·
                        πλάσμα τρανό και μαγικό που το έλεγαν Γοργόνα»

«Η Γοργόνα» είναι μία ιστορία βασισμένη στις παραδόσεις μας, η οποία πέρασε προφορικά από γενιά σε γενιά. Η Αγγελική Δαρλάση μετέφερε τον προφορικό λόγο σε γραπτό και η Ίρις Σαμαρτζή επιμελήθηκε την καταπληκτική εικονογράφηση. 

Και πως να αρνηθώ την πρόταση που μου έκαναν τα Max Stores να επιμεληθώ να σκηνικά σε μια διαφορετική βιβλιοπαρουσίαση, μιας και οι διάλογοι της αγγλικής έκδοσης "The Mermaid" έγιναν αφορμή για ένα υπέροχο θεατρικό από παιδιά για παιδιά και μάλιστα στα αγγλικά!

Για τα σκηνικά φυσικά βασίστηκα στην υπέροχη εικονογράφηση του βιβλίου. Τα μόνα υλικά που χρησιμοποίησα ήταν χαρτί, χαρτόνια, εφημερίδες και τέμπερες...

Ταξίδεψα μέσα από τις σελίδες του βιβλίου και έγινα ένα με τη γοργόνα! Ήταν σαν να ζούσα μέσα στο παραμύθι... όσο ετοίμαζα και έφτιαχνα τα σκηνικά, που θα έβαζε και τα παιδιά μέσα στο παραμύθι, μιας και οι διάλογοι, που ήταν στα αγγλικά, προκαλούσαν ένα μικρό άγχος...


Οι πρωταγωνιστές, η γοργόνα και ο καπετάνιος, είχαν την κόκκινη ψαρίσια ουρά και το καράβι τους αντίστοιχα. Για τα υπόλοιπα παιδιά, τα οποία έπαιξαν το ρόλο της αφήγησης, το καθένα κρατούσε από ένα διαφορετικό ψαράκι, ενώ τα μικρότερα παιδάκια έκατσαν ανάμεσα στα κύματα.


 Τα παιδιά το χάρηκαν και εμείς απολαύσαμε τους μικρούς ηθοποιούς.

Τα παιδικά παραμύθια κρύβουν μεγάλη δύναμη μέσα τους! Είναι ικανά να σε ταξιδέψουν σε άλλα μέρη, σε άλλες εποχές... να σε βγάλουν για λίγο από την πραγματικότητα και να γίνεις πρωταγωνιστής!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Βίβιαν Ρένεση, που μου έκανε την πρόταση και με εμπιστεύτηκε για τα σκηνικά μιας τόσο διαφορετικής ιδέας παρουσίασης παιδικού βιβλίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια