Turquoise-blue clay tiles















Πολλές φορές υπάρχει η διάθεση να φτιάξω κάτι, μη ξέροντας όμως για τη μελλοντική εφαρμογή του. Έτσι έγινε με αυτά τα πλακάκια... Χάζευα στο pinterest... —η αλήθεια είναι πως περνάω αρκετές ώρες στη συγκεκριμένη πλατφόρμα... ίσως επειδή από μικρή χάζευα ώρες τα περιοδικά, φυσικά μόνο τις φωτογραφίες τους (!)— και κάπου εκεί έπεσε το μάτι μου σε μία ωραία φωτογραφία με χειροποίητα πλακάκια. Είπα ας το δοκιμάσω... και το δοκίμασα! Η διαδικασία απλή και συνάμα διασκεδαστική.

— Υ Λ Ι Κ Α —
• πηλό μοντελισμού λευκό
• κουπάτ (τετράγωνο)
• ακρυλικά χρώματα (μπλε, τυρκουάζ, πετρόλ, γαλάζιο...)

• οτιδήποτε μπορεί χρησιμοποιηθεί ως σφραγίδα (σεμέν, δαντέλα, κουμπί, καπάκι...)

Με έναν πλάστη ανοίγεται τον πηλό σε πάχος περίπου 2—3 χιλιοστά. Εάν θέλετε να κάνετε ανάγλυφο από τη δαντέλα ή το σεμέν είναι καλύτερα να πιέσετε πρώτα αυτά επάνω στον πηλό και μετά να κόψετε το πλακάκι με το κουπάτ. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί ή το καπάκι είναι καλύτερα να έχει προηγηθεί η διαδικασία κοψίματος του πλακιδίου και στη συνέχεια να φτιάξετε τα ανάγλυφα με αυτά. Παρόλα αυτά πειραματιστείτε, είναι η χαρά της δημιουργίας!

Τα αφήνετε να στεγνώσουν. Όσο είναι ακόμα λίγο νωπά, τόσο ώστε να μπορείτε να τα κρατήσετε στο χέρι σας, χωρίς να παραμορφωθούν ή διαλυθούν, με ένα σφουγγάρι —ελαφριά βρεγμένο— λειαίνεται το περίγραμμα των πλακιδίων ή οτιδήποτε σας φαίνεται ως ατέλεια. Μετά από 24 ώρες θα έχουν σκληρύνει εντελώς και θα είναι έτοιμα για τη διαδικασία του βαψίματος. Τα ανάγλυφα σημεία θα σας βοηθήσουν σε αυτό, δίνοντας έμπνευση, για το πως να χρωματίσετε το κάθε πλακάκι, ώστε να είναι ξεχωριστό και μοναδικό!

Τη διαδικασία του πηλού και της σφραγίδας-ανάγλυφο μπορείτε να τη δείτε και στις παρακάτω εφαρμογές από παλιότερες αναρτήσεις (πατήστε στη φωτογραφία που σας ενδιαφέρει, για να οδηγηθείτε στην αντίστοιχη σελίδα).
  

Καλή επιτυχία!

Καμία ιδέα για το πως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα πλακάκια;
Είμαι ακόμα προς αναζήτηση...

8 σχόλια

  1. Πολύ ωραία τα πλακάκια σου.
    Θα έκανα ενα δίσκο με αυτά .
    Ή ένα κάδρο.
    Πόσο επί πόσο είναι;
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ρένα!!! Είναι 5x5 cm περίπου. Προς το δίσκο κατευθύνομαι κι εγώ...

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Take a small amount of acrylic paint on the brush and plenty of water. It will help you, before you paint it, pass the tile with some water.

      Διαγραφή
  3. Your tiles are genius. Most beautiful textures and use of paint I have ever seen. Please know how talented you are. A framed grouping would be a really nice wall decoration. As would jewelry. Pendants especially. Don't stop!
    I would be very interested in how you made each tile.

    ΑπάντησηΔιαγραφή