Cat mask








Άνοιξε το Τριώδιο. Απόκριες, σερπαντίνες, μάσκες, χαρτοπόλεμο, μεταμφίεση είναι λέξεις που παραπέμπουν σε χαρούμενη και γιορτινή διάθεση. Και φυσικά δημιουργική! Μια και ο μικρός έφτιαξε τη δική του ρομποτική μάσκα, έφτιαξα κι εγώ μια γατίσια, πιο κοριτσίστικη, όπως είπε, και έτσι δεν έγινε το "μοντέλο" μου... αφήνοντας τον ρόλο αυτό σε μένα... τελικά!

— Υ Λ Ι Κ Α —
(θα τα βρείτε στα Max Stores)

μάσκα γάτα
χαρτοπετσέτα
αφρώδη φύλλα χειροτεχνίας
πομ πομ

φτερά
πέρλες αυτοκόλλητες
κόλλα πολλαπλών χρήσεων
ατλακόλ


Ξεκινάτε κόβοντας μοτίβα από τη χαρτοπετσέτα, αφαιρώντας τα δύο παραπανίσια λευκά φύλλα πίσω από το σχέδιο. Πριν τα κολλήσετε επάνω στη χάρτινη μάσκα, τοποθετήστέ τα πρώτα επάνω σε αυτή, για να βεβαιωθείτε περίπου για το τελικό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, με ένα πινελάκι, βάλτε ατλακόλ ή και κόλλα πολλαπλών χρήσεων επάνω στη μάσκα και κολλήστε τη χαρτοπετσέτα, ιδιαίτερα προσεκτικά για να μη σχιστεί. Εάν συμβεί όμως, μην ανησυχείτε! Κόψτε μικρά κομματάκια από τη χαρτοπετσέτα και καλύψτε το "ατύχημα", σαν μπαλοματάκι. Αφού έχετε κολλήσει όλα τα κομμάτια χαρτοπετσέτας, περνάτε με ατλακόλ όλη τη μάσκα και την αφήνετε να στεγνώσει. 

Το καπελάκι της γατούλας γίνεται πολύ εύκολα, κόβοντας μια λωρίδα περίπου 10x18 εκατοστά από το αφρώδες φύλλο, το τυλίγεται σαν να έχετε ένα ρολό από χαρτί υγείας και το κολλάτε στην άκρη του. Κάντε δύο μικρές χαρακιές με το ψαλίδι στο κάτω μέρος του κυλίνδρου, ώστε να κολλήσει καλύτερα επάνω στη μάσκα. Στη συνέχεια στολίστε το καπελάκι με τα φτερά, πομ πομ και τις αυτοκόλλητες πέρλες.

Η γατούλα σας είναι έτοιμη.
Όμορφη και για τη διακόσμηση του σπιτιού.


Καλή επιτυχία!
Καλές απόκριες!!!

1 σχόλιο