Recycled glass tea lights holder





Όσοι παρακολουθείτε το "Journey into Creativity", θα έχετε διαπιστώσει, ότι χρησιμοποιώ ιδιαίτερα την τεχνική του «ρολαρίσματος», όπως την έχω βαφτίσει. Επίσης, θα έχετε διαπιστώσει πως μου αρέσει να ανακυκλώνω υλικά, κυρίως να τους δίνω μια δεύτερη ευκαιρία, αντί να καταλήξουν στον κάδο απορριμάτων ή στην καλύτερη περίπτωση στον κάδο ανακύκλωσης. 

Τα συγκεκριμένα γυάλινα βαζάκια, που «φιλοξενούσαν» στιγμιαίο καφέ, είναι ιδανικά για βάζο ή βάσεις ρεσώ.

— Υ Λ Ι Κ Α —
χρώματα για γυαλί (θα τα βρείτε στα Max Stores)
• λαδόκολλα
• οινόπνευμα

Πριν ξεκινήσετε, με ένα βαμβάκι εμποτισμένο με λίγο οινόπνευμα, «περνάτε» τα γυάλινα βαζάκια. Στη συνέχεια πάνω σε μια λαδόκολλα βάζετε μια πολύ μικρή ποσότητα χρώματος (δύο αποχρώσεις, εάν τα κάνετε δίχρωμα όπως εδώ) και ξεκινάτε την ευχάριστη, διασκεδαστική διαδικασία του «ρολαρίσματος». Αφήνετε το βαζάκι να στεγνώσει για 24 ώρες περίπου —τα συγκεκριμένα χρώματα δε χρειάζεται να μπουν στο φούρνο, ώστε να σταθεροποιηθεί το χρώμα, και πλένονται άφοβα— και είναι έτοιμο να βάλετε μέσα το κεράκι σας ή να το χρησιμοποιήσετε για βάζο.

Καλή επιτυχία!

Μείνετε συντονισμένοι, γιατί σε επόμενες αναρτήσεις, θα αξιοποιήσουμε και τα καπάκια από τα γυάλινα βαζάκια του καφέ...! 


Nail polish fish






Στη συλλογή με τις καρδούλες —που ήταν και η πρώτη μου κατασκευή με σύρμα και μανό— τους χαρταετούς, τις πασχαλίτσες και τα αστεράκια προστέθηκαν και τα καλοκαιρινά ψαράκια... Αφορμή ένα μπλε μανό που πήρα δώρο από φαρμακείο με τις αγορές μου. 

— Υ Λ Ι Κ Α —
• μπλε μανό
• μαλακό-λεπτό σύρμα


Ξεκινάτε με το σύρμα, φτιάχνοντας το σχήμα του ψαριού. Περιστρέψτε την άκρη του σύρματος δυο-τρεις φορές για να δημιουργηθεί ένα κλειστό οβάλ σχήμα. Αδειάστε μια μικρή ποσότητα μανό σε ένα μπολάκι και βουτήξτε σε αυτό το συρμάτινο ψαράκι. Αφήστε το να στεγνώσει και είναι έτοιμο. 

Εγώ τα στήριξα επάνω σε φελιζόλ, τα οποία έκοψα στη μέση με ένα κοπίδι και τα έβαψα με μαρκαδόρους —διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε (αν έχεις μικρό στο σπίτι δε δυσκολεύεσαι να βρεις ποικιλία από μπλε μαρκαδόρους...).

Μια ωραία ιδέα είναι να τα χρησιμοποιήσετε για διακόσμηση τούρτας ή σαν διακοσμητικό τελείωμα σε δώρο, μπομπονιέρες, σαν σελιδοδείκτη... και είμαι σίγουρη πως υπάρχουν πολλές πολλές ιδέες ακόμα!

Καλή επιτυχία, καλό καλοκαίρι!

Clay palm leaf dish





Αν κάνετε μια «βόλτα» στα ιντερνετικά μέσα (pinterest κτλ.) θα δείτε, ότι τα φύλλα φοίνικα είναι πολύ στη μόδα το καλοκαίρι! Και ενώ έψαχνα να βρω χαρτοπετσέτα με μοτίβο το συγκεκριμένο φύλλο, βρήκα στα Max Stores στη γειτονιά μου και ένα μικρό πορτοφολάκι-νεσεσέρ για τα απολύτως απαραίτητα-καθημερινά μου καλλυντικά, με το αντίστοιχο μοτίβο...

— Υ Λ Ι Κ Α —
(θα τα βρείτε στα Max Stores)

• πηλό μοντελισμού λευκό
χαρτοπετσέτα
κόλλα decoupage


Η κατασκευή απλή και μπορείτε να φτιάξετε πολλά πιατάκια σε διάφορα μεγέθη. Ξεκινάτε κόβοντας από την χαρτοπετσέτα το μοτίβο που σας αρέσει και το διαχωρίζεται από τα υπόλοιπα φύλλα (συνήθως έχουν τρία). Στη συνέχεια ανοίγετε τον πηλό, με έναν πλάστη, σ΄ένα φύλλο όχι πολύ χοντρό (περίπου 7mm). Χρησιμοποιώντας ένα σχετικά βαθύ μπολάκι —για οδηγό— βάζετε το φύλλο στο πίσω μέρος του και κόβετε το περίσσευμα. Στο σημείο αυτό έχετε το σχήμα του πιάτου και αρχίζετε το σμίλευμα με λίγο νερό και με αρκετές κινήσεις, ώστε να δοθεί μια πιο λεία επιφάνεια. Όταν είστε ικανοποιημένοι, βάζετε λίγο νερό στη μέση και ακουμπάτε το φύλλο χαρτοπετσέτας (προσοχή πρέπει να γίνει με μία κίνηση, αλλιώς θα σχιστεί), που είχατε κόψει, και το αφήνετε να στεγνώσει και να σκληρύνει ο πηλός (δε θέλει περισσότερο από 24 ώρες, ειδικά τώρα το καλοκαίρι). Τέλος, αφού έχει στεγνώσει, περνάτε από επάνω την κόλλα decoupage, με ένα πινελάκι, για να προστατευτεί το σχέδιο.

Το πιατάκι σας είναι έτοιμο!
Και επειδή χάρηκα πολύ την κατασκευή, σύντομα σας έχω ιδέα για κόσμημα με χαρτοπετσέτα και πηλό.

Καλή επιτυχία! 


The mermaid


                        «Μα κάτ’ από τη μέση της γεμάτη ήταν λέπια
                        κι αντί για πόδια είχε ουρά, μεγάλη και ψαρίσια.
                        Μισή ήτανε άνθρωπος, μισή ήτανε ψάρι·
                        πλάσμα τρανό και μαγικό που το έλεγαν Γοργόνα»

«Η Γοργόνα» είναι μία ιστορία βασισμένη στις παραδόσεις μας, η οποία πέρασε προφορικά από γενιά σε γενιά. Η Αγγελική Δαρλάση μετέφερε τον προφορικό λόγο σε γραπτό και η Ίρις Σαμαρτζή επιμελήθηκε την καταπληκτική εικονογράφηση. 

Και πως να αρνηθώ την πρόταση που μου έκαναν τα Max Stores να επιμεληθώ να σκηνικά σε μια διαφορετική βιβλιοπαρουσίαση, μιας και οι διάλογοι της αγγλικής έκδοσης "The Mermaid" έγιναν αφορμή για ένα υπέροχο θεατρικό από παιδιά για παιδιά και μάλιστα στα αγγλικά!

Για τα σκηνικά φυσικά βασίστηκα στην υπέροχη εικονογράφηση του βιβλίου. Τα μόνα υλικά που χρησιμοποίησα ήταν χαρτί, χαρτόνια, εφημερίδες και τέμπερες...

Ταξίδεψα μέσα από τις σελίδες του βιβλίου και έγινα ένα με τη γοργόνα! Ήταν σαν να ζούσα μέσα στο παραμύθι... όσο ετοίμαζα και έφτιαχνα τα σκηνικά, που θα έβαζε και τα παιδιά μέσα στο παραμύθι, μιας και οι διάλογοι, που ήταν στα αγγλικά, προκαλούσαν ένα μικρό άγχος...


Οι πρωταγωνιστές, η γοργόνα και ο καπετάνιος, είχαν την κόκκινη ψαρίσια ουρά και το καράβι τους αντίστοιχα. Για τα υπόλοιπα παιδιά, τα οποία έπαιξαν το ρόλο της αφήγησης, το καθένα κρατούσε από ένα διαφορετικό ψαράκι, ενώ τα μικρότερα παιδάκια έκατσαν ανάμεσα στα κύματα.


 Τα παιδιά το χάρηκαν και εμείς απολαύσαμε τους μικρούς ηθοποιούς.

Τα παιδικά παραμύθια κρύβουν μεγάλη δύναμη μέσα τους! Είναι ικανά να σε ταξιδέψουν σε άλλα μέρη, σε άλλες εποχές... να σε βγάλουν για λίγο από την πραγματικότητα και να γίνεις πρωταγωνιστής!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Βίβιαν Ρένεση, που μου έκανε την πρόταση και με εμπιστεύτηκε για τα σκηνικά μιας τόσο διαφορετικής ιδέας παρουσίασης παιδικού βιβλίου!