Linoleum stamp table runner









Το καλοκαίρι «μπήκε» για τα καλά πλέον —άργησε λίγο...(!) κάνει βέβαια τα κόλπα του ο καιρός— αλλά η διάθεση είναι ανεβασμένη και φυσικά έχει αντίκτυπο και στο σπίτι και ιδιαίτερα στη διακόσμησή του! Ένα runner με θαλασσινό μοτίβο και το μυαλό ήδη ταξιδεύει σε παραλίες και νυχτερινά ταβερνάκια...

— Υ Λ Ι Κ Α —
(θα τα βρείτε στα Max Stores)
ύφασμα λινάτσα
λινόλεουμ
χρώματα για ύφασμα
εργαλεία ξυλογλυπτικής
φελλό

• κόλλα

Ξεκινάτε κατασκευάζοντας τις στάμπες. Σχεδιάστε με μολύβι τα κύματα πάνω στο λινόλεουμ. Με ένα ψαλίδι κόψτε περιμετρικά το σχήμα και χρησιμοποιώντας τα εργαλεία ξυλογλυπτικής αφαιρέστε το περιττό λινόλεουμ, δημιουργώντας ανισόπεδα τμήματα, ώστε να ξεχωρίσουν τα κύματα. Είναι μια διαδικασία που θέλει αρκετή εξάσκηση και υπομονή. Τα ψαράκια όμως είναι πιο εύκολα στην κατασκευή τους, μιας και το σχήμα τους είναι τέτοιο, το οποίο μπορείτε απλά να τα κόψετε με το ψαλίδι περιμετρικά. Το μόνο που χρειάζεται εδώ είναι να σχηματίσετε το μάτι του ψαριού τοποθετώντας τη μυτούλα του εργαλείου εκεί που το έχετε σχεδιάσει και να το περιστρέψτε αρκετές φορές, σχηματίζοντας μια μικρή λακουβίτσα. Τέλος για να είναι πιο εύχρηστες οι σφραγίδες, κολλήστε στο πίσω μέρος έναν φελλό.

Είστε πλέον στο σημείο να δημιουργήσετε το δικό σας ξεχωριστό runner. Βάλτε τα χρώματα της αρεσκείας σας πάνω σε μια λαδόκολλα και με ένα πινελάκι βάλτε χρώμα στη σφραγίδα-κύμα και σταμπάρετε ξεκινώντας από τη μια γωνία του υφάσματος. Μη διστάσετε να αναμίξετε λίγο λευκό στο μπλε, ώστε να γίνει πιο ανοιχτόχρωμο ή ελάχιστο κόκκινο, για να γίνει πιο σκούρο. Αφού έχετε τελειώσει με τα κύματα, σταμπάρετε τα ψαράκια. Μην ξεχάσετε, πριν χρησιμοποιήσετε το runner, να το σιδερώσετε για 5 λεπτά, για να σταθεροποιηθούν τα χρώματα πάνω στο ύφασμα.

Έτοιμο!

Εγώ το τοποθέτησα στο έπιπλο, κάτι σαν μπουφέ, που βρίσκεται στο σαλόνι τοποθετώντας επάνω του: τα γυάλινα βαζάκια ρεσώ και τα πήλινα γλαστράκια με τα αγαπημένα παχύφυτα.

Καλή επιτυχία!

4 σχόλια