Clay thread pots







 




Η εποχή που γράφεται η ανάρτηση —γιατί η κατασκευή είχε ξεκινήσει πολύ πριν των έκτακτων μέτρων πρόληψης του ιού (ιού; ...του κορονοϊού!)— είναι λίγο περίεργη. Περίεργη, γιατί ένας τόσο δα ιός, έχει τόση δύναμη, ο οποίος κατάφερε να μας καθηλώσει στα σπίτια μας σε παγκόσμια κλίμακα... Που θα καταφέρει επίσης να αλλάξει πολλά στις συνήθειες μας και να φέρει νέα δεδομένα στην καθημερινότητα μας! Που σε βάζει να σκεφτείς πόσο ελεύθερος τελικά είσαι, εάν είσαι... Είσαι, δεν είσαι η τέχνη και η φαντασία όμως είναι εκείνα τα ιδανικά που σε «οδηγούν» στην ελευθερία και μόνο!

Όπως προείπα, την κατασκευή την είχα ξεκινήσει καιρό πριν, όταν ανακάλυψα πως υπάρχει στην αγορά μαύρος πηλός και μπορώ να πω πως ενθουσιάστηκα! Η φαντασία ξεκίνησε εκείνο το υπέροχο «ταξίδι» το πως θα μπορούσα να τον αξιοποιήσω. Η απογοήτευση ήρθε εν συνεχεία, διαπιστώνοντας πως όταν ξεραινόταν, για να σκληρύνει, έχανε εκείνο το λαμπερό μαύρο χρώμα του και παρέμενε τελικά ένα γκρι... Άλλαξαν τα δεδομένα, αλλαγή σχεδίου και φυσικά τη στιγμιαία απογοήτευση τη διαδέχτηκε και πάλι ο ενθουσιασμός! Ενθουσιασμός γιατί όταν κάτι πάει στραβά (πέρα από τα σχέδια σου), υπάρχει πάντα εναλλακτική. Και για να το συνδέσω λίγο με την εισαγωγή μου, όσο και να αλλάζουν τα δεδομένα στη ζωή μας, πάντα υπάρχει εναλλακτική και πιθανόν πολύ καλύτερη! Γιατί σε όλους μας υπάρχει δύναμη και η αλλαγή την ενεργοποιεί.

Στην κατασκευή μας όμως...

— Υ Λ Ι Κ Α —
• μαύρος πηλός μοντελισμού
• κλωστές κεντήματος σε διάφορα χρώματα
• ρευστή κόλλα

Πριν ξεκινήσετε να πλάθετε τον πηλό, καλό είναι να φορέσετε γάντια μιας χρήσεως, γιατί βάφει αρκετά τα χέρια. Το πως να φτιάξετε τα γλαστράκια σας θα το δείτε εδώ και εδώ. Τα αφήνετε να στεγνώσουν. Αφού έχουν περάσει 24 ώρες, στο πίσω μέρος —αυτό που θα ορίσετε εσείς ως πίσω μέρος— βάζετε λίγη ρευστή κόλλα πάνω στην οποία τυλίγετε με τη κλωστή το γλαστράκι γύρω γύρω —σφιχτά— περνώντας πάντα από το σημείο της κόλλας, για να σταθεροποιηθεί. 

Τα γλαστράκια σας είναι έτοιμα να υποδεχτούν μικρά παχύφυτα ή αποξηραμένα λουλούδια ή ακόμα να στολίσουν μια γωνίτσα χωρίς απολύτως κανένα περιεχόμενο.

Καλή επιτυχία!
Καλή υπομονή! Σε λίγο όλα θα είναι παρελθόν...

1 σχόλιο

  1. Να λοιπόν πως μπορεί ο.. ταπεινός πηλός να γίνει τέχνη.
    Δε θέλει κόπο, ψυχή θέλει.
    Μπράβο σας... ♥️

    ΑπάντησηΔιαγραφή