Red-blue balls soap












Το ότι αυτή η ανάρτηση είναι επίκαιρη, λόγω ενός τόσο δα ιού, ο οποίος έχει αλλάξει την καθημερινότητά μας, είναι εντελώς τυχαίο! Τυχαίο, γιατί είναι μια ιδέα που είχα πριν πάρα πολύ καιρό —περισσότερο από ενάμιση χρόνο— μιας και τις διακοσμητικές μπαλίτσες-πέρλες τις είχα αγοράσει από τότε... 

Πολλές ιδέες μου περιμένουν να υλοποιηθούν σε ένα μικρό ροζ σημειωματάριο, για άλλες ιδέες έχω προμηθευτεί ήδη τα υλικά... ο κοινός τους παρονομαστής: ο χρόνος! Αυτός ο τόσο δα ιός λοιπόν έδωσε τον χρόνο για να «ζωντανέψουν» και να γίνουν εικόνα αυτές οι ιδέες. 

— Υ Λ Ι Κ Α —
• βάση σαπουνιού γλυκερίνης (μισό κιλό)
• διακοσμητικές μπαλίτσες-πέρλες
• καλούπι ή παγοθήκη

Ξεκινάτε βάζοντας τις διακοσμητικές πέρλες σε ένα γυάλινο μπολ με νερό για να φουσκώσουν (παρατηρήστε τις πως μεταμορφώνονται σιγά-σιγά). Θα χρειαστούν 2—3 ώρες μέχρι να φτάσουν στο μέγιστο μέγεθός τους. 

Για να λιώσει η γλυκερίνη πιο εύκολα, με ένα μαχαίρι κόψτε την σε μικρά κυβάκια (ενώ φαίνεται συμπαγής, κόβετε πολύ εύκολα). Μπορείτε να τη λιώσετε είτε στον φούρνο μικροκυμάτων, είτε σε σκεύος μπεν μαρί ανακατεύοντας συχνά και προσέχοντας να μην πάρει βράση. 

Ετοιμάστε τα καλούπια σας (εγώ χρησιμοποίησα συσκευασίες από ξηρούς καρπούς, τις οποίες μάζευα αυτόν τον καιρό, μην ξέροντας που θα μου φανούν χρήσιμες), ρίχνοντας μέσα τις μπαλίτσες —είτε ένα χρώμα μόνο, είτε και τα δυο μαζί. 

Αφού η γλυκερίνη έχει πάρει ρευστή μορφή, τη χύνεται μέσα στα καλούπια (με ύψος περίπου 1 εκατοστό). Επειδή είχα μόνο 5 καλούπια, χρησιμοποίησα την περισσευούμενη γλυκερίνη σε παγοθήκη, φτιάχνοντας και μικρά σαπουνάκια.

Την αφήνετε να κρυώσει για 3—4 ώρες και ξεκαλουπώνετε (βγαίνει πάρα πολύ εύκολα). Τα σαπουνάκια είναι έτοιμα προς χρήση. Φυσικά μπορείτε να προσθέσετε και αιθέρια έλαια, για πιο μυρωδάτα χέρια, τώρα που τα πλένουμε συνέχεια και συχνά.

Καλή επιτυχία!
Καλή υπομονή με τον τόσο δα ιό και σύντομα όλα θα είναι παρελθόν! 


1 σχόλιο