Mandala-Doodle Easter Eggs













Πέρασε ένας μήνας «μένουμε στο σπίτι»... με τα θετικά και τα αρνητικά του! Ενώ η δουλειά συνεχίζεται από το σπίτι, εντούτοις υπάρχει περισσότερος χρόνος για δημιουργία, κατασκευές, καλλιτεχνίες. Σίγουρα ένα από τα αρνητικά του θα αποτελέσει ο εορτασμός του φετινού Πάσχα. Η ορθόδοξη, χριστιανική γιορτή που είναι συνυφασμένη με την εκκλησία, τη Μεγάλη Εβδομάδα, τις προετοιμασίες, το βαφτιστήρι, τη νονά, την εξοχή, συνεύρεση με συγγενείς και φίλους... δεν θα αποτελέσουν ως δεδομένα για φέτος! Θα είναι ένα διαφορετικό Πάσχα, από αυτό που έχουμε συνηθίσει ως τώρα.

Τουλάχιστον η διάθεση είναι ανεβασμένη και υπάρχει όρεξη για δημιουργία... ακόμη και για πασχαλινά mandala αβγά. Αυτά τα πλαστικά αβγουλάκια τα είχα προμηθευτεί μέρες πριν την καραντίνα, αγνοώντας για το τι θα επακολουθούσε... Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κανονικά αβγά είτε αφαιρώντας το εσωτερικό του είτε βράζοντάς τα.

— Υ Λ Ι Κ Α —
• λευκά πλαστικά αβγά
• ανεξίτηλοι μαρκαδόροι σε διάφορα χρώματα
• σπάγκο

Ξεκινάτε κάνοντας ομόκεντρους κύκλους με τον μαρκαδόρο. Φυσικά δεν χρειάζεται να είναι συμμετρικοί (δεν είναι και εφικτό άλλωστε...). Στο εσωτερικό —ανάμεσα σε δύο γραμμές— σχεδιάζεται ότι σχήμα, σχέδιο ή μοτίβο σας αρέσει. Προχωράτε στις επόμενες δυο γραμμές, αφήνοντας μια λωρίδα λευκή ανάμεσα, με ένα διαφορετικό σχέδιο. Συνεχίζεται τη διαδικασία σε όσες ομόκεντρους κύκλους σχεδιάσατε. Εάν θέλετε και εσείς να τα κρεμάσετε, τότε κόβετε ένα κομμάτι σπάγκο, κάνετε δυο-τρεις κόμπους στην μια του άκρη και με μια οδοντογλυφίδα σπρώχνετε τον κόμπο μέσα στην τρυπούλα. Στην άλλη άκρη κάνετε μια θηλίτσα.

Επειδή μου αρέσει ο μονός αριθμός σε ότι φτιάχνω... το πέμπτο αβγουλάκι το πήρε ο μικρός και έφτιαξε την δική του εκδοχή... και έτσι μου έμειναν τέσσερα.

Εύχομαι Καλό Πάσχα!
Εύχομαι Καλή Ανάσταση!
Εύχομαι λίγη υπομονή ακόμα και σύντομα όλα θα είναι παρελθόν... πλέον!

Δεν υπάρχουν σχόλια