Balloons christmas tree advent calendar







Μπορεί να πρόλαβα στην εκπνοή του χρόνου, όμως δε θα ήθελα να παραλείψω κάποια χρονιά το ημερολόγιο Χριστουγέννων για τον μικρό! Ίσως γιατί μικρή έζησα τα Χριστούγεννα στη Γερμανία, μια χώρα η οποία ζει (ή ζούσε) την εποχή αυτή με μεγάλη ευλάβεια. 

Ως παιδί πάντα είχα ένα ημερολόγιο, το κλασικό, το χάρτινο, με τη χριστουγεννιάτικη παράσταση απ΄έξω, με τα παραθυράκια, που κάθε νούμερο έκρυβε ένα σοκολατάκι με χριστουγεννιάτικη μορφή (καλούπι με δεντράκι, στολίδι κτλ.). 

Εκείνο όμως που έχει μείνει στη μνήμη μου, δε θα μπορούσε και αλλιώς, ήταν το ημερολόγιο που είχε ετοιμάσει η μητέρα μου. Το νούμερο 1 ήταν ένα ξύλινο σπιτάκι για μινιατούρες και κάθε  μέρα το δωράκι έκπληξη έκρυβε μια μινιατούρα που έπερνε τη θέση του σε αυτό. Σήμερα ακόμα τις έχω και στολίζουν ένα μεγαλύτερο «σπιτάκι», μία ξύλινη θήκη τυπογραφικών στοιχείων, που είχα αγοράσει πριν πάρα πολλά χρόνια, ως φοιτήτρια, στο Μοναστηράκι. Ίσως αξίζει να το φωτογραφίσω μια μέρα...

Μετά το σύντομο ταξίδι στο παρελθόν, επιστροφή στη σημερινή πραγματικότητα! Κι η σημερινή είναι ότι δεν ήταν τόσο εύκολο να σκεφτώ να φτιάξω ένα τέτοιο ημερολόγιο, το οποίο θα εξάψει τη φαντασία ενός εξάχρονου αγοριού...! Νομίζω πως το σκάσιμο των μπαλονιών κάθε μέρα έχει ένα ενδιαφέρον!

Έτσι προέκυψε το χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο δέντρο με μπαλόνια, το οποίο ήταν πολύ φθηνό στην κατασκευή του. Κόστισε περίπου 7 ευρώ.

Υλικά που χρησιμοποίησα:
• 24 πράσινα μπαλόνια
• σύρμα σκληρό
• κόκκινο σύρμα πίπας
• 24 σοκολατάκια

Ξεκίνησα με τη βάση φυσικά (λίγο ατσούμπαλη όπως βλέπετε παραπάνω στη φωτογραφία). Από το σύρμα έφτιαξα τρεις κύκλους, διαμέτρου 20, 15 και 10 εκατοστών. Επίσης, έκοψα περίπου από ένα μέτρο τρεις λωρίδες, ώστε να ενώσω τους κύκλους από κάτω προς πάνω. Η συνέχεια είναι πιο ευχάριστη... έβαλα τα σοκολατάκια μέσα στα μπαλόνια, τα φούσκωσα και τα στερέωσα επάνω στη βάση. Τέλος, έφτιαξα ένα αστέρι από το σύρμα πίπας, το οποίο τοποθετήθηκε στην κορυφή.

Φέτος, ας προσπαθήσουμε να γίνουμε και πάλι λίγο παιδιά μαζί με τα παιδιά μας, τα ανίψια μας, τα βαφτιστήρια μας και να ξεχάσουμε για λίγο το «τρέξιμο» των γιορτών.

Καλή αντίστροφη μέτρηση!!!

Παρακάτω δείτε ημερολόγια από προηγούμενες χρονιές
Christmas tree advent calendar • Vintage sewing advent calendar
Coffee filter advent calendar • Christmas advent calendar

5 σχόλια

 1. Ενδιαφέρον τα γλυκίσματα μέσα στα μπαλόνια, αν και είμαι σίγουρος πως θα τα 'τρωγα προτού τα βάλω μέσα. Στην τελευταία φωτογραφία, η οποία περιλαμβάνει τέσσερις φωτογραφίες σε σύνολο, η τρίτη είναι απίστευτη με τα μπαλόνια. Όχι μόνο ως χριστουγεννιάτικο ντεκόρ, αλλά και για όλο το χρόνο. Περίεργο, ενδιαφέρον, όμορφο και ταυτόχρονα κεντρίζει το ενδιαφέρον.

  Σκέφτομαι να κάνω μια προσπάθεια να το φτιάξω, αν και, θα ήθελα είναι η αλήθεια να πειραματιστώ λίγο παραπάνω. Ίσως αντί για αριθμούς να έβαζα τους μήνες του χρόνου, ή ονόματα αγαπημένων ανθρώπων και πάει λέγοντας. Έχεις κάποιο άρθρο στο οποίο δείχνεις πως φτιάχνεται ή προχωράω στα τυφλά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εννοείς την τρίτη φωτογραφία, το ημερολόγιο με σακουλάκια από φίλτρα καφέ; Υπάρχουν τα links κάτω από τις φωτογραφίες, αλλά στο βάζω και εδώ: http://journeycreativity.blogspot.gr/2015/11/coffee-filter-advent.html

   Θα έλεγα ότι μου βάζεις ιδέες τώρα με τους πειραματισμούς που θέλεις να ξεκινήσεις και θα θεωρηθεί αντιγραφή, παραβίαση copyright κτλ. ;) Εύχομαι καλή επιτυχία και φυσικά θα ήθελα να δω το τελικό αποτέλεσμα!

   Διαγραφή
  2. Πήγα σε ένα γενέθλιο πάρτι πριν από λίγο καιρό και φούσκωσα μερικά μπαλόνια και έγραψα με μαρκαδόρο τα ονόματα των ανθρώπων που ήταν στο πάρτι. Μέχρι να πάω στο δίπλα δωμάτιο να βγάλω το κινητό από το παλτό μου, έσκασαν όλα τα μπαλόνια. Προφανώς και δεν θα τους ξανά φτιάξω τίποτα!

   Διαγραφή
 2. παρα πολύ ιδιατερο και πολύ πολύ όμορφο! ευχομαι να το χαρείτε :)
  οσο για την τυπογραφική θήκη...είμαι περίεργη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ζήνα σε ευχαριστώ!!! Όταν το είδε ο μικρός χθες του βγήκε ένα: ωωωωωωωωωωωωωωωω!

   Διαγραφή