Egg carton easter garden










Είμαστε ήδη στον πρώτο μήνα της άνοιξης (ξεμύτισαν πολλά λουλούδια και μυρωδιές) και σε λίγες εβδομάδες γιορτάζουμε μια από τις σημαντικότερες ορθόδοξη γιορτή, που είναι το Πάσχα. Έτσι η συγκεκριμένη κατασκευή-διακόσμηση θα φέρει την άνοιξη στο σπίτι σας, μιας και έχει βαζάκι για φρέσκα λουλούδια και γλαστράκια για τα όμορφα παχύφυτα! 

Πώς ξεκίνησε η ιδέα της κατασκευής αυγοθήκη-κηπάκο; Στη γειτονιά μου έχω Max Stores, το οποίο επισκέπτομαι συχνά-πυκνά, γιατί το πρωτάκι χάνει πολλά από τα απαραίτητα αναλώσιμα που χρειάζεται στο σχολείο... και έτσι είναι ευκαιρία πάντα να περνάω από το διάδρομο με τα είδη χειροτεχνίας και κατασκευών για έμπνευση. Όπως καταλάβατε δε γινόταν να προσπεράσω την αυγοθήκη(!) με τα πλαστικά αυγά.

— Υ Λ Ι Κ Α — 
αυγοθήκη με πλαστικά αυγά
ακρυλικά χρώματα
ταινίες (washi tape)
βρύα
• 
φυσικό χόρτο κατασκευών 
ξυλάκια για σουβλάκι

Ξεκινάτε με τα αυγά. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι με δοντάκια —και με πολύ προσοχή φυσικά— κόβετε από τα καφέ αυγά ένα καπελάκι (για τα γλαστράκια λίγο μεγαλύτερο, για το βάζο ένα πολύ μικρό). Τα άσπρα αυγά τα βάφετε με τα ακρυλικά χρώματα και σε ένα ζωγραφίστε ό,τι σχέδιο σας αρέσει. 

Μέχρι να στεγνώσουν τα αυγά, φτιάχνετε τη γιρλάντα με τα σημαιάκια. Από το φυσικό χόρτο διαλέγετε ένα λεπτό «σχοινί» και πάνω σε αυτό κολλάτε την ταινία. Με ένα ψαλιδάκι της κόβετε μυτούλα-τριγωνάκι. Βάλτε όσα σημαιάκια θέλετε και δέστε τις άκρες σε δύο ξυλάκια από σουβλάκι (θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε και λεπτά κλαδάκια).

Προχωράτε στο πιο ωραίο σημείο, που είναι η σύνθεσή σας. Μέσα στην αυγοθήκη βάλτε λίγα βρύα, για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα, και σε κάποιες θήκες βάλτε λίγο χόρτο. Φυτέψτε τα παχύφυτά σας στα γλαστράκια, γεμίστε λίγο νερό στο βαζάκι, για τα λουλούδια σας, και ξεκινήστε να τα τοποθετείτε στη σύνθεσή σας.

Ο μικρός άνοιξο-πασχαλιάτικος κηπάκος είναι έτοιμος να διακοσμήσει το τραπέζι σας!
Σίγουρα αποτελεί και ένα πολύ όμορφο δώρο για τις ημέρες του Πάσχα.

Μια κατασκευή που πολύ τη χάρηκα!

Καλή επιτυχία!

Εσείς ξεκινήσατε κατασκευές για το Πάσχα;

3 σχόλια