Recycled glass tea lights holder





Όσοι παρακολουθείτε το "Journey into Creativity", θα έχετε διαπιστώσει, ότι χρησιμοποιώ ιδιαίτερα την τεχνική του «ρολαρίσματος», όπως την έχω βαφτίσει. Επίσης, θα έχετε διαπιστώσει πως μου αρέσει να ανακυκλώνω υλικά, κυρίως να τους δίνω μια δεύτερη ευκαιρία, αντί να καταλήξουν στον κάδο απορριμάτων ή στην καλύτερη περίπτωση στον κάδο ανακύκλωσης. 

Τα συγκεκριμένα γυάλινα βαζάκια, που «φιλοξενούσαν» στιγμιαίο καφέ, είναι ιδανικά για βάζο ή βάσεις ρεσώ.

— Υ Λ Ι Κ Α —
χρώματα για γυαλί (θα τα βρείτε στα Max Stores)
• λαδόκολλα
• οινόπνευμα

Πριν ξεκινήσετε, με ένα βαμβάκι εμποτισμένο με λίγο οινόπνευμα, «περνάτε» τα γυάλινα βαζάκια. Στη συνέχεια πάνω σε μια λαδόκολλα βάζετε μια πολύ μικρή ποσότητα χρώματος (δύο αποχρώσεις, εάν τα κάνετε δίχρωμα όπως εδώ) και ξεκινάτε την ευχάριστη, διασκεδαστική διαδικασία του «ρολαρίσματος». Αφήνετε το βαζάκι να στεγνώσει για 24 ώρες περίπου —τα συγκεκριμένα χρώματα δε χρειάζεται να μπουν στο φούρνο, ώστε να σταθεροποιηθεί το χρώμα, και πλένονται άφοβα— και είναι έτοιμο να βάλετε μέσα το κεράκι σας ή να το χρησιμοποιήσετε για βάζο.

Καλή επιτυχία!

Μείνετε συντονισμένοι, γιατί σε επόμενες αναρτήσεις, θα αξιοποιήσουμε και τα καπάκια από τα γυάλινα βαζάκια του καφέ...! 


1 σχόλιο