Elafonisos Greece


Εάν θέλετε να συναντήσετε το απόλυτο τυρκουάζ, τότε πρέπει να επισκεφτείτε αυτό το μικρό νησί, των μόλις 19 τετραγωνικά χιλιομέτρων. Ένα νησί που προσφέρει ηρεμία —τόσο σε ζευγάρια, όσο και σε οικογένειες με παιδιά— αμμουδερές, ρηχές παραλίες και ένα παραθαλάσσιο γραφικό χωριό, για όμορφες βόλτες, φαγητό, ποτό.

Φτάνοντας στην Πούντα, λίγο πριν την Νεάπολη, στη Λακωνία, στρίβετε δεξιά, παίρνετε το ferry boat, για να περάσετε απέναντι σε λιγότερο από 10 λεπτά. Πριν καν φύγει από την προβλήτα το καράβι, τα τυρκουάζ νερά βρίσκονται ήδη γύρω σας... Η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, πολιούχου της Ελαφονήσου, στην άκρη του νησιού, σας καλωσορίζει!

Το νησί είναι γνωστό για τρεις από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσογείου —φυσικά δεν υπάρχει υπερβολή σε αυτό! Μόλις 4,5 χιλιόμετρα αριστερά από τον οικισμό της Ελαφονήσου συναντάτε τις δίδυμες παραλίες του Σίμου, τη μικρή και μεγάλη ή Σαρακήνικου (ανάμεσα τους βρίσκεται το ακρωτήρι Έλενα). Αμμόλοφοι, ψιλή άμμο, διάφανα νερά...

Αυτό που κάνουμε πάντα με τον μικρό, είναι να περπατάμε από το ένα άκρο στο άλλο της παραλίας... Να εξερευνούμε... Εάν σταθείτε ακριβώς στη μέση της μεγάλης παραλίας του Σίμου, συναντάτε πέντε διαφορετικά, πανέμορφα μπλε (από μέσα προς την παραλία): σκούρο μπλε, βαθύ τυρκουάζ, γαλάζιο, τυρκουάζ, cyan. Απλά μαγευτικό!

Περπατώντας θα συναντήσετε τη ροζ άμμο και θα βρείτε πολλά κοχύλια (εάν είστε λάτρεις όμορφων θησαυρών)...

...φυσικά πρωταγωνιστής είναι τα διάφανα νερά, το παιχνίδι και το κολύμπι!

Ακριβώς 4 χιλιόμετρα δυτικά του οικισμού συναντάτε την παραλία της Παναγίας ή Κάτω Νησί, με τα 4 νησιά της και την ομώνυμη εκκλησία. Με πολλούς κέδρους, λεπτή άμμο.. 
...και καταγάλανα, τυρκουάζ νερά παντού!

Στο δρόμο για το Σίμο και λίγο πριν, συναντάτε αριστερά μια μικρή παραλία, αυτή της Λεύκης. Η παραλία έχει τη χαρακτηριστική λευκή, λεπτή άμμο..

...όμως γύρω-γύρω περικυκλώνεται από βράχια. Περπατήστέ τα. Θα συναντήσετε όμορφα παχύφυτα, λόγω έλλειψης νερού...

...ενδιαφέρουσες εστίες με αλάτι...

...και ένα τραχύ και σκληρό τοπίο!

Μετά το περπάτημα θα σας αποζημιώσει μια βουτιά σε αυτά τα νερά!
Ο οικισμός της Ελαφονήσου, που είναι και ο μεγαλύτερος του νησιού, εκτός από φαγητό και καφέ, προσφέρεται για την απογευματινή σας βόλτα...

...συναντώντας όμορφες γωνιές από μαγαζιά...

...και όμορφα σπίτια, στο εσωτερικό του οικισμού...

...παχύφυτα...

...μπαράκια!

Λίγο πριν τη γέφυρα, που καταλήγει στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, συναντάτε και τις πάπιες του νησιού...

...με το σπιτάκι τους!

Το σίγουρο είναι πως η βόλτα θα καταλήξει στην εκκλησία, περνώντας από το γραφικό γεφυράκι (δεξιά με απάνεμα νερά, όσο και εάν φυσάει από τα αριστερά)...

...συναντώντας όμορφους, απλούς ανθρώπους!



Στο σημείο αυτό θα απολαύσετε κάθε μέρα κι ένα διαφορετικό σκηνικό να δύει ο ήλιος!




Στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε μια παράσταση με άρπα και μοντέρνο χορό από μέλη της οργάνωσης "Elafonisos Eco". 

Όμορφη...

...ήρεμη βραδιά!

Αποχαιρετώντας τον νησί...

...θα θυμόμαστε για πολύ καιρό αυτά τα όμορφα νερά!!!

2 σχόλια