Animals Advent Calendar
















Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από το περσινό χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης... Κι όσο ο «μικρός» μεγαλώνει, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η διαδικασία έμπνευσης ενός ημερολογίου, το οποίο θα κρατήσει το ενδιαφέρον του ως την Παραμονή των Χριστουγέννων... και που φέτος είχε βαθμό δυσκολίας, γιατί έπρεπε να γίνει κρυφά, ώστε να αποκαλυφθεί την πρώτη του μήνα. Το ότι κατάφερα να γίνει με πλήρη μυστικότητα, αυτό το κατάφερα! Το αν θα εντυπωσιαστεί ο μικρός, γι΄αυτό θα πρέπει να περιμένω —λίγο ακόμα— με αγωνία...

Αυτό που με ενθουσίασε στην κατασκευή είναι ότι με το σπρέι μεταμορφώθηκαν τα πλαστικά ζωάκια σε κάτι πολύ εκλεπτυσμένο, που άνετα μπορούν να διακοσμήσουν ακόμα κι ένα τραπέζι ή μια γωνιά στο σαλόνι ή σε μία χριστουγεννιάτικη σύνθεση.

Ας προχωρήσουμε όμως στην κατασκευή...

— Υ Λ Ι Κ Α —
(θα τα βρείτε στα Max Stores)

• πλαστικά ζωάκια
• χρώματα spray (χρυσό, ασημί, χαλκού)
• χαρτιά γκοφρέ (διάφορα χρώματα)
• διάφορα μικρά δωράκια (χριστουγεννιάτικες γόμες, σφραγίδες, σοκολατάκια...)
μαρκαδόρο 3D μαύρο
• κορδόνι


...ξεκινάτε βάφοντας, με τα σπρέι, τα πλαστικά ζωάκια (χωρίστέ τα ισάριθμα, σε τρεις ομάδες). Προσοχή να γίνει σε εξωτερικό χώρο. Μέχρι να στεγνώσουν, ξεκινάτε να τυλίγετε τα δωράκια (κάποια τα έβαλα σε σπιρτόκουτα ή σε μικρά κουτάκια για κοσμήματα). Μην ξεχάσετε να γράψετε τους αριθμούς με τον μαρκαδόρο. Τέλος, δέστε τα μεγαλύτερα δωράκια στα μεγαλόσωμα ζωάκια και τα μικρότερα στα πιο μικρά. 

Βρείτε μια όμορφη γωνίτσα στο σπίτι ή κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τοποθετήστε τα όλα μαζί. Εγώ θα τα βάλω πάνω από τη συρταριέρα, στο δωμάτιό του.

Έτοιμο και το φετινό ημερολόγιο. Το μόνο που μένει είναι η αναμονή μέχρι την πρώτη Δεκεμβρίου, με το άνοιγμα του πρώτου δώρου!

Καλή επιτυχία! Καλή αντίστροφη μέτρηση ως τα Χριστούγεννα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια