Mandala paper placemat

 






Μπορεί στην αγορά να υπάρχει απίστευτη —και οικονομικά— ποικιλία σε σουπλά, όμως αυτά εδώ εκτός από μοναδικά λειτουργούν και ως ψυχοθεραπευτικά την ώρα της κατασκευής τους.

Ο Karl Jung, ψυχολόγος, πίστευε ότι μέσα από τις μάνταλα εκφράζεται η ανθρώπινη ψυχή. Διαλογίζοντας με μάνταλα έρχονται στην επιφάνεια τραύματα και απαντήσεις που τυχόν μας απασχολούν, στο προσωπικό ασυνείδητο.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Όλα όσα γνωρίζουμε, αλλά για τα οποία δεν σκεφτόμαστε αυτή τη στιγμή. Όλα όσα ήταν κάποτε συνειδητά αλλά τώρα έχουμε ξεχάσει. Όλα όσα γίνονται αντιληπτά από τις αισθήσεις μας, αλλά δεν καταγράφονται από το συνειδητό μυαλό μας. Τα πάντα, τα οποία, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε, νιώθουμε, σκεφτόμαστε, θυμόμαστε, θέλουμε και κάνουμε.  Όλα τα μελλοντικά πράγματα που διαμορφώνονται μέσα μας και θα έρθουν κάποια στιγμή στη συνείδηση μας. Όλα αυτά είναι το περιεχόμενο του ασυνείδητου» (για περισσότερα εδώ).

Το σίγουρο είναι πως οι μαντάλα σου προσφέρουν μια εσωτερική ηρεμία και χαλάρωση.

— Υ Λ Ι Κ Α —
• χαρτί περιτυλίγματος kraft
• χονδρό μαρκαδόρο
• διαβήτη

Τη διαδικασία μπορείτε να τη δείτε εδώ. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κόψετε, από το χαρτί περιτυλίγματος, έναν κύκλο διαμέτρου 30 cm περίπου και μέσα σε αυτόν να φτιάξετε τους ομόκεντρους κύκλους.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια