Chestnut hearts











Πέρασε τόσος καιρός για την πρώτη ανάρτηση της χρονιάς, όμως εμφανίστηκα με αγαπησιάρικο θέμα! Καρδιές... Μία διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με τις καρδιές των προηγούμενων χρόνων, που κατά βάση ακολουθούσαν το κόκκινο χρώμα. Μπορείτε να δείτε τις κατασκευές εδώ.

Διάβασα αυτό το υπέροχο του Καζαντζάκη «Η καρδιά του ανθρώπου είναι ένα κουβάρι κάμπιες, φύσηξε Χριστέ μου να γίνουν πεταλούδες». Γιατί ε
ίναι στη φύση του ανθρώπου να μοιράζει καρδιές, αγάπη, θαλπωρή, τρυφερότητα, χαρά... αρκεί να έχει συμβιβαστεί με το μυαλό του. Και επειδή πλησιάζει η γιορτή των ερωτευμένων ή αλλιώς ο Άγιος Βαλεντίνος, θέλησα να στολίσω λίγο το σπίτι με πολλές καρδιές. Εδώ που τα λέμε, μοιάζουν και λίγο με σοκολατάκια..., τα βαμμένα κάστανα.

— Υ Λ Ι Κ Α —
• κάστανα
• χρώμα σπρέι χάλκινο
• λευκό ανεξίτηλο μαρκαδόρο

Σε εξωτερικό χώρο βάψτε τα κάστανα με το χρώμα σπρέι και αφήστέ τα να στεγνώσουν (μην ξεχάσετε και την πίσω πλευρά τους). Στη συνέχεια με τον ανεξίτηλο μαρκαδόρο, φτιάξτε το περίγραμμα της καρδιάς και τέλος βάψτε και το εσωτερικό της. Εγώ τα έβαλα σε μια γυάλινη πιατέλα, για να αναδειχτεί το υπέροχο χάλκινο χρώμα.

Θα κλείσω, επίσης με ένα γνωμικό του Καζαντζάκη, που δίνει έναυσμα και αφορμή για σκέψη «Η καρδιά πάει κόντρα στο νου, και όποιος την ακολουθεί πρέπει να 'χει κότσια γερά»!

Ερωτευτείτε, αγαπήστε, αγκαλιάστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια