Wood beads snowman










Οι περισσότεροι αυτόν τον καιρό θα έχετε στολίσει το σπίτι και το χριστουγεννιάτικο δέντρο! Όμως ένα στολίδι πάντα βρίσκει το χώρο του. Πόσο μάλλον ένας γλυκός, εναλλακτικός χιονάνθρωπος.

Για να πω την αλήθεια πάντα έψαχνα μεγάλες ξύλινες χάντρες... και τώρα που τις βρήκα, δεν ήξερα τι να τις πρωτοκάνω... Πού τις βρήκα;

Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε:
• μεγάλες ξύλινες χάντρες (τελικά τις βρήκα στα Flying Tiger Hellas)
• μαλλί πλεξίματος
• σκοινί (επίσης στα Flying Tiger Hellas και μάλιστα σε πράσινο χρώμα)
• ματάκια
• πον πον
• μαύρες πούλιες


Κόβετε ένα μεγάλο κομμάτι σπάγκου και το διπλώνετε στη μέση. Για να περάσει από την τρύπα της χάντρας βάζετε ένα μικρό κομματάκι ταινίας στις δύο άκρες του σπάγκου. Αντί για κόμπο, περνάτε μια μικρούλα ξύλινη χάντρα και κάνετε στο τέλος δύο κόμπους. Κόμπους κάνετε και στην άλλη άκρη των χαντρών, για να σταθεροποιηθούν. Με ρευστή κόλλα βάζετε μάτια, μύτη, κουμπάκια. Με το βελονάκι έφτιαξα το κασκόλ του χιονάνθρωπου. Αν δε γνωρίζετε βελονάκι, μπορείτε να κόψετε από ένα παλιό πουλόβερ ένα μακρόστενο κομμάτι ή από τσόχα.

Μία κατασκευή εύκολη και γρήγορη που μπορείτε να κάνετε παρέα με τα παιδιά σας!
Καλή επιτυχία!!!

4 σχόλια

  1. Πανέμορφο χιονανθρωπάκι, Άννα μου. Με ξετρελαίνει η μυτούλα πομ-πομ και το πλεκτό κασκολάκι του! Πολλά φιλιά και καλό μήνα, φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Μία! Τόσο εύκολο στην κατασκευή του (και φθηνό), που μπορεί να γίνει ένα πολύ όμορφο χειροποίητο δωράκι για τις γιορτές!

      Διαγραφή
  2. Πολύ γλυκό χιονανθρωπάκι!!.. Καλά Χριστούγεννα εύχομαι και καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή