Mandala pumpkin






Μία διαφορετική ανάρτηση από τις συνηθισμένες του Journey into Creativity, μιας και δεν έχει φωτογραφικές οδηγίες... Μια που βλέπετε την κολοκύθα αρχικά και μια τελειωμένη! Δε μπορούσα να της αντισταθώ και την τελείωσα βράδυ, με ελάχιστο φωτισμό. Οπότε θα προσπαθήσω να σας περιγράψω τη διαδικασία.

Το Halloween δεν είναι από τις γιορτές, στην οποία συμμετέχω... όμως το να βάψω μια κολοκύθα είναι σίγουρα μία διαδικασία που με εξιτάρει. Πέρυσι είχα φτιάξει μια ελληνική, εκείνες με το «μακρύ λαιμό» (δείτε εδώ), πολύχρωμη (ματιέρα). Πάντα όμως έψαχνα μία κολοκύθα με τέτοιο ωραίο σχήμα —όπως η παραπάνω— και να μην είναι τεράστια. Στάθηκα τυχερή την προηγούμενη εβδομάδα στη λαϊκή! Εκεί που ψωνίζαμε αμέριμνοι με τον μικρό, έπεσε το μάτι μου στην κολοκύθα (μα πώς γίνετε, ενώ είσαι για τα φρούτα και λαχανικά της εβδομάδας, να σκέφτεσαι δημιουργικά...). Η αλήθεια είναι πως την προσπέρασα, αλλά δεν άντεξα στην επιστροφή. Ακόμη και ο πωλητής μου είπε: «Σίγουρα δεν την προορίζεται για φαγητό!» Με είχε καταλάβει...

Όμως νομίζω πως είπα αρκετά και δε θα ήθελα να σας κουράσω άλλο... Πάμε στα υλικά που θα χρειαστείτε.

— Υ Λ Ι Κ Α —
• μία κολοκύθα
• ακρυλικό χρώμα ροζ
• μαρκαδόρο edding 751 μοβ μεταλλικό
• διαβήτη


Με μία πινελάτσα βάφετε όλη την κολοκύθα ροζ. Αφού στεγνώσει, σχεδιάζετε, με το διαβήτη, ομόκεντρους κύκλους, με κέντρο το κοτσάνι της. Ίσως βοηθήσει η παρακάτω φωτογραφία:

Όσο σας «παίρνει» ο διαβήτης, γιατί στη συνέχεια θα τους φτιάξετε με ελεύθερο χέρι ακολουθώντας τον προηγούμενο κύκλο. Αφού έχετε τελειώσει με τους κύκλους, τους περιγράφεται με το μαρκαδόρο. Ξεκινώντας από το κέντρο σχεδιάζεται διάφορα σύμβολα, μοτίβα, σχήματα γραμμές, σε κάθε κύκλο πάντα το ίδιο σχέδιο, ομοκεντρικά. Δείτε τη διαδικασία κι εδώ.

Επειδή τα μαντάλα συμβολίζουν την κοσμική και ψυχική ισορροπία και αρμονία, είμαι σίγουρη, πως μόλις ξεκινήσετε τη διαδικασία, θα σας χαλαρώσει και θα σας γαληνέψει! Και θα καταλάβετε, γιατί την τελείωσα βράδυ...

Καλή επιτυχία!
Είμαι εδώ για οποιαδήποτε απορία. Μη διστάσετε!

2 σχόλια