Platanus mandala leaves









Όσοι διαβάσατε την προηγούμενη ανάρτησή μου... σας είχα αφήσει σε εκκρεμότητα για την κατάληξη των πλατανόφυλλων, που μαζέψαμε από την Καισαριανή. Επειδή είναι μεγάλα και λεία φύλλα, προσφέρονται για ζωγραφική, και στη συγκεκριμένη περίπτωση για μαντάλα!

— Υ Λ Ι Κ Α —
• πλατανόφυλλα
• ανεξίτηλο μαρκαδόρο λαδιού
• διαβήτη


Ξεκινάτε με το διαβήτη σχεδιάζοντας ομόκεντρους κύκλους, σε όποιο σημείο του φύλλου θέλετε. Εδώ είχα κέντρο αφετηρίας την αρχή του κοτσανιού. Στη συνέχεια περιγράφεται με το μαρκαδόρο τους κύκλους. Τέλος, ξεκινώντας από το κέντρο και προχωρώντας προς τον μεγαλύτερο κύκλο, σχεδιάζεται διάφορα μοτίβα —γραμμές, σχήματα, σχέδια— το ίδιο σε κάθε κύκλο, δημιουργώντας έτσι μία κυκλική αρμονία.

Με τα φύλλα-μαντάλα μπορείτε να διακοσμήσετε ένα τραπέζι ή να τοποθετήσετε ένα φύλλο σε ένα καδράκι πάνω σε ένα χρωματιστό κανσόν χαρτί, για φόντο. Όμορφη ιδέα για δώρο —τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές!

Καλή επιτυχία!

5 σχόλια

  1. Δεν φανταζόμουν ότι υα φύλλα μπορούν να ζωγραφιστούν έτσι .
    Είναι υπέροχα .
    Δεν σπάνε;
    Θα τα δοκιμάσω.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ρένα!!! Δεν σπάνε... πριν τα ζωγραφίσεις, βαλ΄τα μέσα σε ένα χοντρό βιβλίο, για να ισιώσουν (όπως όταν ήμασταν μικρά και αποξηραίναμε φύλλα :))

      Διαγραφή
  2. Αυτό το φαντάστηκα.
    Θα .μαζέψω το σκ που θα παμε χωριό.
    😘😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω μαζέψει φύλα .Καλά που μας το θύμησες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή